Rady a tipy o vaření

Rady a tipy pro lepší zážitek z jídla. Tipy jak si ulehčit vaření a které suroviny vybrat.

Top 10 českých polévek

Top 10 českých polévek

Polévka je jídlo, které člověk zná odpradávna. Tento tekutý a většinou ...

Top 10 saláty

Top 10 saláty

Oblíbené jídlo, které vznikne smícháním různých, někdy i nečekan...

Top 10 těstovinových jídel

Top 10 těstovinových jídel

Těstoviny jsou v kuchyni velmi oblíbenou surovinou pro svou variabilitu, snadnost a rychlost přípravy....

Top 10 vánoční cukroví

Top 10 vánoční cukroví

Když mámy začnou hledat v sešitech ty letité recepty na vánoční cukroví, podle...

Top 10 nej omáček

Top 10 nej omáček

Říká se, že umět uvařit dobrou omáčku patří k základním kuchařským dove...

Top 10 vánočních jídel

Top 10 vánočních jídel

Vánoční svátky, doba duchovních zážitků, koncertů a betlémů v kostelech, proch...

Top 10 zeleninových jídel

Top 10 zeleninových jídel

Zelenina je zdravá. No ano, je to klišé. Nebo konvenční banalita. Nebo fráze. Ale! Ze...

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Zavařování, nakládání, moštování, sušení a mrazení

Omamná vůně povidel a marmelád, aneb zavařování, sterilování, nakládání, moštování, sušení a mražení. Nejen pálící...

Top 10 jedlých hub

Top 10 jedlých hub

Všeobecně platí, že houby začnou růst několik dní po vydatnějším dešti, po kterém následují teplé dny. Tenhle zvláštní k...

Top 10 letních nápojů

Top 10 letních nápojů

Že je dodržování pitného režimu důležitá součást zdravého života, víme všichni asi dobře. Přinášíme TOP10 nápojů na léto....

Jak uvařit brambory

Jak uvařit brambory

Zní to sice jednoduše, ale opak je pravdou. Asi bych začal tím, že ty brambory vůbec koupíme...

Med – vzácný dar přírody

Med – vzácný dar přírody

O „zemi oplývající mlékem a strdím“ jsme si přečetli už v Jiráskových Starých pověstech českých, pro které byla inspirac...

Česnek

Česnek

Česnek – výrazné koření a přírodní antibiotikum Již staří Řekové...

Dýně, cukety a patizony

Dýně, cukety a patizony

Podzim s vůní horké husté dýňové polévky ( a trochu o cuketách a patizonech) Věděli jste, že dochovaná semena tykve...

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Nové zimní menu v restauraci Jam and Co. (Aktualizováno 9.1.2017)

Restaurace Jam and co. v Praze v Krymské ulici připravila nové zimní menu. Milovníci Asijských jídel zajásají....

Nejlepší těstoviny

Nejlepší těstoviny

Milujeme je asi všichni, ale může se zdát, že když chceme zhubnout nebo začít jíst zdravě, těstoviny nejsou tou nejvhodn...

Káva

Káva

„Dáte si kávu?“ To je věta, kterou můžete dnes slyšet kdekoliv. Slovem káva ozn...

Jak zpracovat rajčata

Jak zpracovat rajčata

Koncem léta každý pěstitel zeleniny, který se o svou zahradu dobře staral a samozřejmě pokud nám příroda nepředvedla něj...

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušené potraviny aneb co, jak a hlavně proč sušit

Sušení potravin je staré přes tři tisíce let. Již naši dávní předkové tuto metodu uchovávání potravin používali, samozře...

Cibule královna kuchyně

Cibule královna kuchyně

Cibule – navenek obyčejná, ale ve skutečnosti skoro zázračná potravina....

Kapr – česká klasika

Kapr – česká klasika

Kdo z nás by neznal jeden ze základních symbolů českých Vánoc. Právě Št...

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi a Suši - Japonsko na talíři

Sushi je jedno z nejznámějších japonských jídel s tisíciletou historií ...

Hmyz jako jídlo

Hmyz jako jídlo

Možná to bude znít trochu zvláštně, ale jen díky tomu, že žijeme na bohatém sv...

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladidla - aneb čím vším se dají osladit pokrmy?

Sladkosti vábily většinu z nás, již když jsme byli malými dětmi – barevná roksová lízátka, smetanové karamelky, na jazyk...

Koření a jeho použití v kuchyni

Koření a jeho použití v kuchyni

Nejdříve něco o koření Většina z nás si vaření bez koření snad ani nedokáže představit. Používáme ho v kuchyni k přípra...

Letní úvahy nad zavařováním

Letní úvahy nad zavařováním

Ležím u vody a přemýšlím co s těma okurkama. Až se nám v zimě zasteskne po horkém slunci, dáme si zavařenou vzpomínku....

Top 10 dětských jídel

Top 10 dětských jídel

Že nás děti někdy nečekaně překvapí, to asi všichni známe. Když se to ale týká...

Proč vařit doma?

Proč vařit doma?

Žijeme v době, která tlačí na výkon. Na vaření je stále méně času....

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj – obyčejný nápoj, ale i životní styl

Čaj je nápoj připravený louhováním listů čajovníku v horké vodě. Slovo čaj obv...

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě

Nejzdravější nápoj na světě Když se řekne voda, co si představíte? Někdo z vás širé moře, někdo obyčejnou čirou kapalin...

Zázrak přírody – chia semínka

Zázrak přírody – chia semínka

Také se ve vašem okolí diskutuje o zázračných semínkách, které si dnes každý kupuje na kila? Chia semínka se stala fenom...

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky a jejich využití v kuchyni

Bylinky byly a vždy budou tradičním kořením naší kuchyně. Skoro každá hospodyňka na zahrádce pěstuje petrželku, pažitku ...

M
×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů