Česneková bramborová kaše recept
Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí našim chuťovým buňkám.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 stroužků česneku
- 1/2 hrnku teplého mléka
- 7 brambor
- 2 lžíce másla
- 1/4 hrnku olivového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
Způsob přípravy
Česneková bramborová kaše je skvělou variantou této bramborové přílohy. Chuť a vůně pečeného česneku určitě zalahodí našim chuťovým buňkám. Oloupané česnekové stroužky vložíme do malého pekáčku a zakapeme je olivovým olejem. Pekáček zakryjeme víkem a v troubě předehřáté na 180 stupňů pečeme česnek asi 40 minut, až je opečený dozlatova.
Ve větším hrnci uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory v osolené vodě do měkka, ale tak aby se nerozpadaly. Pak vodu z brambor scedíme. Brambory, česnek a parmezán nasypeme do velké mísy, přidáme máslo a teplé mléko, dochutíme pepřem a solí a rozmixujeme na kaši.