Recept Řecké dušené hovězí

Detail receptu na jídlo Řecké dušené hovězí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Řecké dušené hovězí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozhodně to za ten čas stojí. Podáváme většinou s pečivem a třeba se sklenkou dobrého červeného vína.

Nejprve nakrájené hovězí maso smícháme v míse se solí a černým mletým pepřem. V hrnci smícháme olivový a kokosový olej a zahřejeme na vysokou teplotu . Pak přidáme osolené a opepřené maso a postupně opékáme ze všech stran dohněda. Opečené kousky vyjmeme z hrnce.

Do hrnce nyní přidáme pórek, cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájenou mrkev a celer. Opékáme asi 2 minuty. Potom přidáme rajčatový protlak, promícháme a přidáme červené víno a hovězí vývar. Vaříme za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne. Pak do hrnce vrátíme maso, přidáme pepř, 3 hrnky vody, sůl, tymián, bobkový list, skořici, rozmarýn a šalvěj. Vše přivedeme k varu a snížíme teplotu. Dusíme pod pokličkou asi 90 minut. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody.

Když hovězí maso změkne, mecháme omáčku vydusit do zhoustnutí. Odstraníme skořici a celé koření, přidáme nasekanou petrželku a pomerančovou kůru a už nevaříme.

Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení chutí dušeného hovězího se vším tím kořením je vynikající a nenapodobitelné. Rozho...
  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Řecké dušené hovězí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Řecké dušené hovězí

Ingredience receptu Řecké dušené hovězí

1 kg hovězího masa
2 lžíce rajčatového protlaku
čerstvý tymián
čerstvá šalvěj
2 lžíce červeného vína nebo vinného octa
1 pórek
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce kokosového oleje
1 mrkev
1 cibule
mletý černý pepř
1 celerový stonek
1 stonek čerstvého rozmarýnu
1/2 šálku hovězího vývaru
pomerančová kůra z 1 pomeranče
čerstvá zelená petrželka
voda (3 až 5 hrnků)
2 plátky skořice

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Řecké dušené hovězí

Podobné recepty jako Řecké dušené hovězí


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů