Špenátový quiche (kiš) recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové quiche (kiše) jsou jsou slané pečivo s náplní z vajec, sýru a zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 1/4 hrnku (160 g) hladké mouky
  • 1/2 lžička soli
  • 1/2 lžíce cukru
  • 110 g másla
  • 4 lžíce studené vody
  • 3 vejce
  • 80 ml smetany na vaření
  • 60 ml mléka
  • 40 gparmazánu
  • čerstvě namletý pepř
  • 400 g listového špenátu
  • 100 g smetanového sýru (Philadelphia, Lučina smetanová),
  • muškátový oříšek


Způsob přípravy

Špenátový quiche (kiš) je výborná a jednoduchá snídaně, ale je samozřejmě výborný i jako odpolední svačina. Špenátové quiche (kiše) jsou jsou slané pečivo s náplní z vajec, sýru a zeleniny. Tento recept na quiche je podobný receptu na frittaty. Těsto: Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme. Postupně přidáváme máslo a promícháme, dokud se nevytvoří hrudkovité těsto. Přidáme 4 lžíce vody a propracujeme, až se těsto začne spojovat. Z připraveného těsta uděláme placku a zabalíme ji do fólie, kterou vložíme alespoň na 1 hodinu do lednice.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Pečící formu o průměru 28 cm, např. s vlnitým okrajem, vymažeme lehce máslem. Z těsta vyválíme placku, kterou rozprostřeme do formy. Náplň: V míse promícháme vejce, smetanu, mléko, parmazán, sůl a pepř. Špenát rovnoměrně rozprostřeme na koláč, rozdrobím na něj Lučinu a zalijeme vaječnou směsí a postrouhám mušká­tovým oříškem. Pečeme 30 minut, až je náplň zlatavá a pevná. Posypeme zbylým parmazánem a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Špenátový quiche (kiš) recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Špenátový quiche (kiš).
Nebo hledejte podobné podle části názvu Špenátový quiche (kiš) .
Hledat podobné recepty na internetu jako Špenátový quiche (kiš)

Kde najít informace



×