Bramborový dresink recept
Bramborový dresink používáme většinou do zeleninových salátů. Hodí se také k různým druhům masových jídel.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 velký brambor
- 3 lžíce bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce octa
- čerstvá zelená petrželka
- sůl
Způsob přípravy
Bramborový dresink používáme většinou do zeleninových salátů. Hodí se také k různým druhům masových jídel. Uvaříme bramboru ve slupce, oloupáme a nastrouháme najemno. Přidáme utřený česnek, bílý jogurt, hořčici a ocet.
Vše rozšleháme ve šlehači najemno a během šlehání přiléváme pomalu olej. Pak dresink podle chuti osolíme a můžeme přidat petrželovou nať nasekanou nadrobno.