Bublanina recept
Bublanina je rychlý nadýchaný moučník, který všichni známe už od našich babiček. Můžeme použít ovoce jaké máme zrovna na zahrádce, výborná je například z višní.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g ovoce (třešně, višně, jahody....)
- 250 g cukru moučka
- 250 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 5 vajec
- 1 dl oleje
- 1 vanilkový cukr
Způsob přípravy
Bublanina je rychlý nadýchaný moučník, který všichni známe už od našich babiček. Můžeme použít ovoce jaké máme zrovna na zahrádce, výborná je například z višní. Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny ve šlehači. Postupně přiléváme olej.
Prášek do pečiva smícháme s hladkou moukou a vanilkovým cukrem a pomalu vmícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný pekáč a posypeme ho čerstvým ovocem. Ve vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme asi půl hodiny.
Komentáře Bublanina
Je právě čas třešní a bublaninu každé dítě ocení.
Už se těším,zatím kvetou,ale to uteče jako voda
Už se moc těším