Domácí kečup recept
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chutná mnohem lépe.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg zralých rajčat
- 25 dkg cibule
- 25 dkg jablko
- 1 špetka mletá skořice
- 15 dkg cukru
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 2 ks bobkový list
- 5 kuliček celé nové koření
- 150 ml vody
- 150 ml 8% ocet
- 1 lžička soli
- 3 ks hřebíčku
- 10 kuliček celého černého pepře
Způsob přípravy
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chutná mnohem lépe. Do hrnce dáme napůl rozkrojená a omytá rajčata, jablka a na větší kousky nakrájenou cibuli. K tomu přidáme ocet, cukr a koření.
Dáme vařit a za občasného míchání vaříme dokud nám to nezhoustne asi tak 1 hodinu. Potom použijte ruční mixér a rozmixujte. Pak prolijte skrz síto a slejte do sklenic. Sterilizujte asi tak 20minut a máte hotovo.