Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami recept
Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto lahůdku upéct v jedné velké koláčové formě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g tuhého másla
- 100 g cukru krystal
- 200 g hladké mouky
- 100 g třtinového cukru
- 85 g vyloupaných pistácii
- 250 g ostružin
- 700 g zralých hrušek
Způsob přípravy
Drobenkový moučník s hruškami a ostružinami je velmi snadný a chuťově naprosto jedinečný. Používáme malé zapékací misky, ale klidně můžeme tuto lahůdku upéct v jedné velké koláčové formě. Hrušky oloupeme, nakrájíme na malé kostky a vložíme do hlubší pánve. Přidáme krystalový cukr a na mírném ohni zvolna vaříme, až ovoce změkne a pustí šťávu. Pak přidáme ostružiny, promícháme a vše znovu přivedeme k varu. Dále ale již nevaříme a sundáme z plotny. Jednotlivé formy na moučník vymažeme máslem a do necelé poloviny je naplníme povařeným ovocem.
V míse si zvlášť rukama smícháme tuhé máslo, mouku, třtinový cukr a nadrobno nasekané pistácie, tak aby vznikla hrubá drobenka. Tou pak zasypeme ovoce ve formičkách. V troubě předehřáté na 190 stupňů připravené moučníky pečeme asi 25 minut, až povrch zezlátne. Pak formičky s moučníkem vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Moučník výborně chutná samotný nebo ho můžeme podávat s vanilkovou zmrzlinou.