Sdílet:

Dušené zelí recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hlávka bílého nebo červeného zelí
  • jíška
  • 2 cibule
  • sádlo
  • sůl
  • 3 lžíce cukru krupice
  • ocet
  • kmín
  • voda


Způsob přípravy

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí.

Osolíme, přisypeme kmín a trochu podlijeme vodou. Vše přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Pak zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z trochy hladké mouky a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Dušené zelí recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Dušené zelí.
Nebo hledejte podobné podle části názvu dušené zelí .
Hledat podobné recepty na internetu jako Dušené zelí

Kde najít informace



×