Recept Dušené zelí

Detail receptu na jídlo Dušené zelí. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Dušené zelí

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde.

Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí. Osolíme, přisypeme kmín a trochu podlijeme vodou.

Vše přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut.
Pak zelí zahustíme jíškou, kterou jsme připravili z trochy hladké mouky a másla. Nakonec dochutíme octem, cukrem a solí podle chuti.

Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Dušené zelí


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Dušené zelí

Ingredience receptu Dušené zelí

1 hlávka bílého nebo červeného zelí
jíška
2 cibule
sádlo
sůl
3 lžíce cukru krupice
ocet
kmín
voda

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Přílohy
Hledat podobné recepty jako Dušené zelí

Podobné recepty jako Dušené zelí


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů