Recept Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Detail receptu na jídlo Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je sice trochu delší, ale výsledek stojí za to.

Hovězí maso nakrájené na kostky dáme do velkého hrnce spolu s tymiánem, celerem, mrkví, cibulí, česnekem, petrželí, koňakem, 1 lžící olivového oleje a 3 1/2 šálky červeného vína. Celer, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na kousky. Směs pořádně promícháme. Celý pepř, bobkový list a hřebíček vložíme do sáčku z tenkého plátna, přidáme do hrnce a vše necháme marinovat v lednici 24 hodin. Během této doby dvakrát promícháme.

Druhý den vyjmeme hrnec z lednice, odstraníme sáček s kořením a maso. Necháme vše při pokojové teplotě.

Z hrnce vyjmeme také nakrájenou zeleninu. Do zbylé tekutiny přilijeme víno a přivedeme k varu. Povaříme asi 5 minut a sundáme z plotny. Přidáme rajčatový protlak, promícháme a necháme stranou.

Na pánev dáme máslo a olivový olej. Rozpálíme na vysokou teplotu a přidáváme postupně hovězí maso. Asi 5 minut maso po všech stranách prudce opékáme.

Pak maso vložíme do hrnce s protlakem.

Do pánve dáme zbývající máslo, olivový olej a zeleninu. Osmahneme do znědnutí zeleniny (asi 5 minut). Pak přidáme zeleninu do hrnce s masem.

Ma pánvi teď lehce osmahneme nakrájené houby.

Hrnec s masem, zeleninou a marinádou dáme na plotnu, vložíme znovu sáček s kořením a necháme zvolna dusit při občasném promíchání asi tři a půl hodiny.

Pak zkontrolujeme, zda je maso měkké, přidáme podušené houby, pomerančovou kůru a šťávu, osolíme a opepříme. Nakonec vyjmeme sáček s kořením a jídlo je hotové.

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním pomerančové šťávy a kůry. Podáváme je s těstovinami nebo s rýží. Doba vaření je si...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 5 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem

Ingredience receptu Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

600 g zadního hovězího masa
čerstvé houby
1 celer
3 stroužky česneku
5 a 1/2 hrnku červeného vína
1 lžíce nasekaného tymiánu
2 hřebíčky
3 bobkové listy
1 lžička celého černého pepře
1 lžíce rajčatového protlaku
1/4 hrnku koňaku
4 mrkve
3 cibule
čerstvá petržel nasekaná nadrobno
2 lžíce másla
6 lžic extra panenského olivového oleje
1/2 lžičky mletého pepře
1/2 lžičky soli
kůra a šťáva z 1 pomeranče

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Podobné recepty jako Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů