Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí4 porce

Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 24 ks jedlého ibišku (okra)
  • 2 lžíce pálivé omáčky Sriracha
  • šťáva z 1 limetky
  • nastrouhaná kůra ze 2 limetek
  • 3 lžíce mořské soli
  • olivový olej


Způsob přípravy

Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na menší pekáč rozprostřeme pálivou omáčku Sriracha do tenké vrstvy. V troubě ji pak pečeme tak dlouho, dokud omáčka úplně nevyschne. Pak plech vyjmeme, suchou omáčku odškrábneme a v mixéru rozmixujeme na prášek. Přidáme k ní limetkovou šťávu, sůl a limetkovou nastrouhanou kůru a důkladně vše promícháme.

Směs znovu rozetřeme na pekáček a pečeme opět tak dlouho, dokud není suchá. Znovu vychladíme a rozmixujeme na prášek. V uzavřené nádobě můžeme takto připravenou směs skladovat poměrně dlouhou dobu. Nyní si rozpálíme gril, potřeme ho olivovým olejem a posypeme práškem z omáčky Sriracha. Na to naskládáme okru a grilujeme ji asi 4 minuty po každé straně. Servírovat můžeme s nakrájenou limetkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu grilovaná okra omáčkou sriracha .
Hledat podobné recepty na internetu jako Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha

Kde najít informace



×