Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha recept
Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 24 ks jedlého ibišku (okra)
- 2 lžíce pálivé omáčky Sriracha
- šťáva z 1 limetky
- nastrouhaná kůra ze 2 limetek
- 3 lžíce mořské soli
- olivový olej
Způsob přípravy
Grilovaná Okra s omáčkou Sriracha je exotické a velmi pikantní jídlo. Okra, neboli ibišek jedlý, se dá zakoupit zejména v obchodech s tureckými nebo arabskými produkty. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Na menší pekáč rozprostřeme pálivou omáčku Sriracha do tenké vrstvy. V troubě ji pak pečeme tak dlouho, dokud omáčka úplně nevyschne. Pak plech vyjmeme, suchou omáčku odškrábneme a v mixéru rozmixujeme na prášek. Přidáme k ní limetkovou šťávu, sůl a limetkovou nastrouhanou kůru a důkladně vše promícháme.
Směs znovu rozetřeme na pekáček a pečeme opět tak dlouho, dokud není suchá. Znovu vychladíme a rozmixujeme na prášek. V uzavřené nádobě můžeme takto připravenou směs skladovat poměrně dlouhou dobu. Nyní si rozpálíme gril, potřeme ho olivovým olejem a posypeme práškem z omáčky Sriracha. Na to naskládáme okru a grilujeme ji asi 4 minuty po každé straně. Servírovat můžeme s nakrájenou limetkou.