Hovězí vývar recept
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hovězího masa (oháňka, plec, apod.)
- 2 mrkve
- ½ celeru
- 1 cibule
- 1 petržele
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 1 snítka libečku (nebo trochu sušeného)
- sůl
Způsob přípravy
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přivedeme k varu. Nyní přidáme očištěnou a omytou kořenovou zeleninu, cibuli, česnek, libeček a všechno koření. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni zvolna vaříme přibližně 3 hodiny. Pokud polévku potřebujeme dolít vodou, vždy přidáváme vodu vroucí.
Během pomalého vaření sbíráme z povrchu polévky pěnu, aby vývar zůstal čistý. Po této době vývar scedíme přes hustý cedník a podle chuti dosolíme. Podáváme ho horký, buď samotný nebo s nakrájeným uvařeným hovězím masem, s vaječnými nudlemi či jinou zavářkou.
Komentáře Hovězí vývar
Děkuji,váš web je výborný,moc mě inspiruje,díky Jetmarová