Sdílet:

Hrnková bublanina recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí10 porcí

Hrnková bublanina je rychlý a snadný letní moučník. Můžeme použít jahody, maliny, višně, třešně, borůvky nebo jiné dostupné čerstvé ovoce.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • čerstvé ovoce (třešně, višně, jahody...)


Způsob přípravy

Hrnková bublanina je rychlý a snadný letní moučník. Můžeme použít jahody, maliny, višně, třešně, borůvky nebo jiné dostupné čerstvé ovoce. Stejně tak ale můžeme použít ovoce kompotované nebo mražené. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, vejce, mléko, cukr, olej a prášek do pečiva smícháme a připravíme vláčné těsto.

Vymažeme a moukou vysypeme vyšší plech, na který pak těsto rozetřeme. Těsto posypeme ovocem a bublaninu pečeme asi 35 minut dorůžova. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrnková bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hrnková bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hrnková bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrnková bublanina

Kde najít informace



×