Hrnková bublanina recept
Hrnková bublanina je rychlý a snadný letní moučník. Můžeme použít jahody, maliny, višně, třešně, borůvky nebo jiné dostupné čerstvé ovoce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 hrnek cukru krupice
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- čerstvé ovoce (třešně, višně, jahody...)
Způsob přípravy
Hrnková bublanina je rychlý a snadný letní moučník. Můžeme použít jahody, maliny, višně, třešně, borůvky nebo jiné dostupné čerstvé ovoce. Stejně tak ale můžeme použít ovoce kompotované nebo mražené. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, vejce, mléko, cukr, olej a prášek do pečiva smícháme a připravíme vláčné těsto.
Vymažeme a moukou vysypeme vyšší plech, na který pak těsto rozetřeme. Těsto posypeme ovocem a bublaninu pečeme asi 35 minut dorůžova. Vychladlou můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.