Sdílet:

Hruškový koláč recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření80 minPočet porcí10 porcí

Hruškový koláč ze zralých hrušek voní sladce a podmanivě. Vašim hostům bude ke kávě rozhodně chutnat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 75 g hladké mouky
  • 500 g zralých máslových hrušek
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hruškového likéru
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 citron
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 75 g cukru krupice
  • 2 lžíce meruňkového džemu
  • moučkový cukr - na zdobení
  • sůl


Způsob přípravy

Hruškový koláč ze zralých hrušek voní sladce a podmanivě. Vašim hostům bude ke kávě rozhodně chutnat. Formu na koláč vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem. Troubu si mezitím předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy nasypeme oloupané a na drobné kousky nakrájené hrušky. Přidáme citronovou šťávu z jednoho citronu a hruškový likér a vše dobře promícháme. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Přidáme ji ke hruškám spolu s cukrem a špetkou soli.

Nakonec do mísy rozklepneme vejce a nalijeme rozpuštěné máslo. Vše dobře promícháme. Hotové těsto nalijeme do koláčové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, je-li těsto upečené (nesmí se na ni přilepit) a pak koláč vyndáme z formy a necháme zchladnout. Meruňkový džem smícháme s 1 lžící vody a přecedíme přes síto, abychom odstranili hrudky. Pak touto meruňkovou polevou potřeme celý koláč a lehce ho posypeme moučkovým cukrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hruškový koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hruškový koláč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hruškový koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hruškový koláč

Kde najít informace



×