Játrové knedlíčky do polévky recept
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni je milujeme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g vepřových jater
- 30 g másla
- 1 vejce
- 100 g strouhanky
- sůl
- česnek
- mletý černý pepř
- zelená petrželka nebo pažitka
Způsob přípravy
Játrové knedlíčky jsou klasická a asi nejoblíbenější zavářka do hovězí nebo slepičí polévky. Všichni je známe a všichni je milujeme. Nožem na prkénku naškrábeme játra. Spolu s rozpuštěným máslem, vejcem, solí, pepřem, jemně umletou strouhankou a utřeným česnekem je smícháme v misce.
Přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku . Ze směsi tvoříme kulaté knedlíčky, které vkládáme do hotové vroucí polévky a vaříme asi 10 minut.