Recept Jablečný štrůdl

Detail receptu na jídlo Jablečný štrůdl. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Jablečný štrůdl

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař.

Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečnou vodu z nich slijeme.
Z mouky, 1 vejce, studené vody a tuku připravíme na vále tužší těsto. Rozdělíme ho na čtyři díly a z každého dílu uválíme obdélník.

Střed obdélníku posypeme trochou strouhanky, nastrouhanými jablky, cukrem , špetkou skořice a rozinkami. Pak okraje přehneme k sobě, lehce přitiskneme a povrch potřeme rozšlehaným vejcem.

Všechny záviny pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě dorůžova. Hotový moučník posypeme moučkovým cukrem.

Není lepší a známější moučník z jablek, než jablečný štrůdl. Tento recept je jedním z nejjednodušších a zvládne ho i začínající kuchař. Jablka oloupeme a na hrubém strouhadle nastrouháme. Přebytečn...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Jablečný štrůdl


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Jablečný štrůdl

Ingredience receptu Jablečný štrůdl

500 g jablek
500 g hladké mouky
2 vejce
1 sklenice studené vody
250 g tuku (máslo, Hera)
skořice
cukr
rozinky
strouhanka

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Jablečný štrůdl

Podobné recepty jako Jablečný štrůdl


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů