Jarní kuře s parmezánem a brambory recept
Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezánu získá křupavost a jedinečnou chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g brambor nakrájených na kostky
- 4 ks vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 1 vaječný bílek
- 140 g mraženého hrášku
- 5 lžic jemně nastrouhaného parmezánu
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžičky olivového oleje
- hrstka malých špenátových listů
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Jarní kuře s parmezánem a brambory svou chutí a vůní určitě uspokojí každého, kdo má rád kuřecí maso. Obalením v parmezánu získá křupavost a jedinečnou chuť. Jednotlivé porce kuřete osolíme, opepříme a obalíme nejprve v rozšlehaném bílku a pak ve strouhaném parmezánu. Na grilu zahřátém na střední teplotu, obalené maso opékáme asi 12 minut, v polovině maso obrátíme. Má-li zlatavou barvu a křupavou kůrku, je hotové.
Mezitím dáme vařit brambory nakrájené na malé kostky na 1O minut. V posledních 3 minutách vaření k nim přidáme hrášek, znovu přivedeme k varu a dovaříme. Špenátové lístky v misce promícháme s olivovým olejem a vinným octem. Na jednotlivé nahřáté talíře dáme vařené brambory s hráškem, ochucené špenátové listy a porci grilovaného masa.