Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou recept
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 kotlet z jehněčího hřbetu (cca 1 kg)
- 5 snítek rozmarýnu
- 150 g špeku
- sůl
- mletý pepř
- olej
- 350 g švestkových povidel
- 12 sušených švestek
Způsob přípravy
Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety osmažíme na oleji z jedné a z druhé strany. Nakonec kotlety dáme dopéct na 10 min do trouby předehřáté na 180 °C.
Švestkovou omáčku připravíme ze zbytku slaniny nakrájené na kostičky, kterou vypečeme dokřupava. Poté přidáme švestková povidla a nakonec sušené švestky. Osolíme dle chuti. Jehněčí kotlety podáváme s bramborovým knedlíkem.