Kopřivová polévka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobrá.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 350 g mladých kopřiv
  • 350 g brambor
  • 1 cibule
  • 30 g másla
  • 100 g smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku


Způsob přípravy

Kopřivová polévka je bohatá na vitamíny, železo a další minerální látky. Kromě toho voní muškátovým oříškem a je moc dobrá. Je to jedna z jarních bylinkových polévek, které často vaříme o velikonocích. Nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek osmahneme v hrnci na másle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, mladé kopřivy důkladně opláchneme a nasekáme nadrobno. Když cibulka začíná hnědnout, přidáme k ní nakrájené brambory a kopřivy a vše krátce a zprudka osmažíme.

Pak do hrnce přilijeme zeleninový vývar, přivedeme polévku k varu a přikrytou pokličkou ji zvolna vaříme 20 minut. Po této době polévku necháme vychladnout a po vychladnutí tyčovým mixérem vše rozmixujeme na pyré. Přidáme smetanu, muškátový oříšek, mletý pepř a osolíme podle chuti. Po ohřátí můžeme polévku podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kopřivová polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kopřivová polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kopřivová polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kopřivová polévka

Kde najít informace



×