Recept Koprovka

Detail receptu na jídlo Koprovka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Koprovka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla.

Čerstvý kopr nasekáme na drobnější kousky. V kastrolu si z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Když je hotová, zalijeme ji vývarem a mlékem , důkladně promícháme a necháme povařit asi 25 minut.

Po této době přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme solí, cukrem a octem a už jen krátce povaříme.

Koprovou omáčku můžeme podávat s knedlíkem ale i s vařenými brambory.

Koprovka neboli Koprová omáčka je česká klasika. Někdo ji nemusí, někdo ji miluje. Pokud ji připravíme jen s vejci uvařenými natvrdo, můžeme ji zařadit mezi vynikající vegetariánská jídla. Čerstvý...
  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Koprovka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Koprovka

Ingredience receptu Koprovka

svazeček čerstvého kpru
2 dl smetany
2,5 dl mléka
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
ocet
sůl
cukr krupice
voda bebo vývar

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Omáčky
Hledat podobné recepty jako Koprovka

Podobné recepty jako Koprovka


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů