Kukuřičný pudink recept
Kukuřičný pudink je jednoduché jídlo s překvapivě skvělou chutí. Dobře se uplatní v našem jídelníčku jako snídaně, svačina, nebo lehčí večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 210 g naložené kukuřice (celá zrnka)
- 1/3 hrnku rozpuštěného másla
- 1/4 hrnku bílého cukru krupice
- 420 g naložené kukuřice (rozmixované na pyré)
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce
Způsob přípravy
Kukuřičný pudink je jednoduché jídlo s překvapivě skvělou chutí. Dobře se uplatní v našem jídelníčku jako snídaně, svačina, nebo lehčí večeře. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a vyšší, asi dvoulitrový pekáč vymažeme máslem. Ve velké míse nejdříve rozšleháme vejce, pak postupně přidáváme mléko, máslo a cukr.
Po pečlivém rozšlehání přidáme škrob a kukuřičné pyré a nakonec přimícháme celá kukuřičná zrnka. Hotovou směs nalijeme do připraveného vymazaného pekáče a v předehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.