Recept Kulajda

Detail receptu na jídlo Kulajda. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Kulajda

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Jihočeská kulajda je typická krajová bílá polévka. Protože je sytá a hustá, nahradí klidně celé jídlo, třeba letní večeři.

Omyté a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenými houbami je povaříme v osolené vodě, do které jsme přidali bobkový list, nové koření, pepř a kmín. Když brambory změknou, zavaříme do polévky smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou. Za stálého míchání ještě chvíli provaříme.

Podle chuti kulajdu okyselíme octem, přidáme nasekaný kopr a osolíme. Nakonec rozklepneme vejce a zlehka je ponoříme do polévky. Při mírném varu je povaříme asi 2 minuty a po odstranění hrnce z plotny necháme ještě 5 minut dojít.

Polévku můžeme podávat s čerstvým pečivem.

Jihočeská kulajda je typická krajová bílá polévka. Protože je sytá a hustá, nahradí klidně celé jídlo, třeba letní večeři. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s nakrájenými...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Kulajda


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Kulajda

Ingredience receptu Kulajda

200 g zakysané smetany
6 brambor
150 g čerstvých hub
3 vejce
2 lžíce octa
2 bobkové listy
špetka kmínu
3 kuličky nového koření
50 g nasekaného čerstvého kopru
sůl
1 lžíce hladké mouky
mletý černý pepř

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Kulajda

Podobné recepty jako Kulajda


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů