Recept Květáková polévka

Detail receptu na jídlo Květáková polévka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Květáková polévka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Květáková polévka je jednoduchá a její příprava nezabere příliš času. Je jedinečná svou chutí a vůní a rozhodně si na ní pochutnáte.

Do velkého hrnce nalijeme olivový olej a při střední teplotě na něm 5 minut restujeme cibuli nakrájenou nadrobno. Pak přidáme utřený česnek a ještě asi minutu smažíme. Nyní přidáme nakrájený květák a brambory nakrájené na kousky. Během pár minut vše osmahneme a pak přilijeme vývar.

Polévku přivedeme k varu a pak zvolna vaříme asi 20 minut, až brambory změknou. Odstraníme polévku z plotny a tyčovým mixérem ji ušleháme do krémové konzistence. Při šlehání do ní přidáme smetanu a strouhaný sýr.

Hotovou polévku dochutíme pepřem a solí. Na talíři ji ozdobíme nasekanou pažitkou a můžeme k ní podávat teplý a křupavý opečený chléb.

Květáková polévka je jednoduchá a její příprava nezabere příliš času. Je jedinečná svou chutí a vůní a rozhodně si na ní pochutnáte. Do velkého hrnce nalijeme olivový olej a při střední teplotě na ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Květáková polévka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Květáková polévka

Ingredience receptu Květáková polévka

1/2 květáku
50 g Créme fraiche nebo smetany
2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 středně velké brambory
1 šálek nastrouhaného čedaru
1 žlutá cibule
zelená pažitka
sůl - podle chuti
pepř - podle chuti

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Květáková polévka

Podobné recepty jako Květáková polévka


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů