Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem recept
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahradit hlavní jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 hrnků kuřecího vývaru
- 3 hrnky vody
- 100 g italských těstovin
- 2 hrnky nadrobno nakrájené cukety
- 2 hrnky jemně nasekané žluté dýně
- 1/2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 1/2 lžičky nasekaného čerstvého oregana
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- dýňová semena
- svazek bazalkových lístků
- 1/2 hrnku strouhaného italského parmezánu
Způsob přípravy
Letní dýňová polévka s těstovinami a parmezánem je plná zelených bylinek. Je voňavá, rychle připravená a může klidně nahradit hlavní jídlo. Do většího hrnce nalijeme vodu a kuřecí vývar a přivedeme k varu. Vložíme těstoviny a vaříme je 8 minut. Pak přidáme nakrájenou dýni, cuketu, petržel, bazalku, citronovou šťávu, tymián, pepř a oregano.
Snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 4 minuty, až jsou těstoviny měkké. Osolíme podle chuti a na talíři posypeme strouhaným parmezánem a lístky bazalky. Můžeme ozdobit i dýňovými semínky.