Linecké koláčky recept
Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění ke kávě kdykoliv.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 28 dkg hladké mouky
- 28 dkg másla
- 12 dkg moučkového cukru
- 2 žloutky
- 2 lžičky octa
- 1 lžíce vlažné vody
- marmeláda (nejlépe rybízová)
Způsob přípravy
Klasické cukroví s nezaměnitelnou chutí oceníte v mrazivých lednových dnech k horkému čaji, ale i jako sladké pohoštění ke kávě kdykoliv. Těsto připravíme z prosáté hladké mouky, nastrouhaného másla, cukru, žloutků a vlažné vody. Po důkladném uhnětení zabalíme do potravinové folie a necháme uležet v ledničce do druhého dne.
Na pomoučeném vále pak těsto rozválíme na tenký plát (asi 3 mm) a formičkami vykrajujeme tvary cukroví. Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě (200 stupňů) dozlatova. Vychladlé koláčky slepíme marmeládou a posypeme moučkovým cukrem.