Malinovo - třešňová sněhová roláda recept
Malinovo - třešňová sněhová roláda je lehoučký moučník, který se rozplývá na jazyku. Příprava je jednoduchá, chuť skvělá.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g čerstvých nebo mražených malin
- 120 g čerstvých nebo mražených třešní
- 200 ml smetany
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 4 vaječné bílky
- 3/4 šálku moučkového cukru
Způsob přípravy
Malinovo - třešňová sněhová roláda je lehoučký moučník, který se rozplývá na jazyku. Příprava je jednoduchá, chuť skvělá. Jako slavnostní dezert je tato křehká roláda nezapomenutelná. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme moučkovým cukrem a strouhaným kokosem. V míse ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně do něj přidáváme moučkový cukr. Šleháme dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak natřeme sníh na plech s pečícím papírem a v troubě pečeme asi 10 minut dozlatova.
Nyní teplotu snížíme na 160 stupňů a pečeme ještě tak dlouho, až je sníh pevný nadotek. Pekáč vyjmeme z trouby a v papíru sněhový korpus srolujeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí korpus opatrně rozbalíme, papír sejmeme a plníme směsí, ušlehanou z malin, třešní a šlehačky. Potom znovu srolujeme a necháme v chladu trochu ztuhnout. Před podáváním roládu lehce pocukrujeme a nakrájíme.