Marinovaná Mozzarella recept
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 kousků Mozzarelly
- 1/2 lžičky nastrouhané cibule
- 1/2 lžičky italského koření
- 1/4 lžičky černého mletého pepře
- sušený česnek
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 8 kousků sušených rajčat
- 1/2 lžišky sušeného oregana
- sůl
- pár stonků čerstvého rozmarýnu
- 3 lžíce zelené petržele
Způsob přípravy
Marinovaná Mozzarella je skvělý předkrm. Můžeme ho podávat i jako chuťovku k vínu, nebo může být součástí studené mísy. Podáváme dobře vychlazené. Na špejle napíchneme střídavě 2 kousky Mozzarelly a 2 kousky sušeného rajčete. Špejle naskládáme do keramického pekáčku. Ušleháme nasekanou petrželku, olivový olej, sušený česnek, cibuli, sušené oregano, italské koření, mletý pepř a osolíme.
Touto marinádou zalijeme špejle s Mozzarellou tak, aby byly celé pokryté. Necháme marinovat v chladu až 24 hodin a pak přendáme na servírovací talíř. Ozdobíme snítkami rozmarýnu a můžeme dle chuti ještě přelít marinádou.