Panna cotta recept
Krémový italský dezert Panna cotta je výtečný.
V kastrolu, na mírném ohni rozpustíme želatinu v mléce, pak vaříme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 2 plátky želatiny
- 200 g cukru
- 1 ks vanilkového lusku
- máte
- ovoce na ozdobu
Způsob přípravy
Krémový italský dezert Panna cotta je výtečný. V kastrolu, na mírném ohni rozpustíme želatinu v mléce, pak vaříme. Do dalšího rendlíku nalijeme smetanu. Otevřete vanilkový lusk, oškrábejte ho zevnitř a smíchejte s cukrem. Přidejte do rendlíku se smetanou a za stáleho míchaní přiveďte k varu.
Když jste přivedli smetanu k varu stáhněte teplotu, a vařte dokud krém nebude houstnout. Přidejte želatinu s mlékem a znovu zamíchejte. Už nevařte! Nalijte do připravených forem, a vložte do chladničky na nejméně 3 hodiny. Nandejte na talíř, ozdobte oveocem a snítkou máty. Dobrou chuť!