Pečený losos s chřestem recept
Losos s chřestem je zdravé a výživné jídlo a s brambory a rajčátky vytvoří skvělou harmonii chutí. Sezóna chřestu začíná v dubnu a končí v červnu, takže ji musíme využít.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 porce lososa
- 400 g brambor
- 8 ks chřestu
- 10 ks cherry rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- čerstvé lístky bazalky
- sůl
Způsob přípravy
Losos s chřestem je zdravé a výživné jídlo a s brambory a rajčátky vytvoří skvělou harmonii chutí. Sezóna chřestu začíná v dubnu a končí v červnu, takže ji musíme využít. Do zapékací mísy naskládáme brambory překrojené na polovinu a zalijeme 1 lžící olivového oleje. Pečeme je v troubě předehřáté na 200 stupňů asi 15 minut, až dostanou zlatavě hnědou barvu.
Pak přidáme chřest a pečeme ho s brambory dalších 15 minut. Potom do mísy naskládáme cherry rajčata a zakapeme balsamikovým octem. Mezi zeleninu položíme osolené porce lososa a pokapeme zbytkem oleje. Pečeme asi 10 až 15 minut, pak se přesvědčíme že je ryba měkká a vyjmeme z trouby. Posypeme bazalkou, můžeme ozdobit plátky citronu.