Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem recept
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem je výborný předkrm, nebo lehká malá svačina. Chuť kompotu a sýru feta je zvláštní a jedinečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 lžičky olivového oleje
- 300 g sýru feta
- 4 bobkové listy
- 2 lžíce cukru
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 500 ml ostružin
- 2 lžíce medu
- 1 snítka čerstvého rozmarýnu
- 3 celé kuličky černého pepře
Způsob přípravy
Pečený sýr feta s ostružinovým kompotem je výborný předkrm, nebo lehká malá svačina. Chuť kompotu a sýru feta je zvláštní a jedinečná. Bobkové listy, rozmarýn a černý pepř vložíme do malého plátěného sáčku. Do hrnce dáme ostružiny, cukr, med, citronovou šťávu, sáček s kořením a zahřejeme k varu. Snížíme teplotu a za stálého míchání pomalu dusíme, aby ostružiny pustily šťávu.
Po asi 20 minutách odstraníme z plotny, vyndáme sáček s kořením a necháme vychladnout. Do trouby předehřáté na 220 stupňů položíme plech na který jsme naskládali plátky sýru feta potřené olivovým olejem a zabalené do alobalu. Pečeme asi 8 minut, pak alobal otevřeme a zprudka dopečeme asi 3 minuty. Pak sýr vyndáme z trouby a servírujeme s ostružinovým kompotem.