Recept Pečená husa

Detail receptu na jídlo Pečená husa. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Pečená husa

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

2

Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření a trpělivost. Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pečení.

Omytou a očištěnou husu osolíme a okmínujeme (i uvnitř) nejlépe den předem. Stačí ale, necháme-li ji před vložením do trouby alespoň 2 hodiny v pokojové teplotě.

Do pekáčku dáme sádlo z husy, na něj položíme prsíčky dolů husu, podlijeme trochou horké vody, přikryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Po 30 minutách husu otočíme, snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme přikryté dalších 30 minut. Během pečení husu poléváme vypečeným tukem, podléváme a případně odebíráme vypečený tuk.

Po uplynutí této doby husu naporcujeme a znovu přikryté pečeme ještě půl hodiny. Nakonec pekáč odkryjeme a dopékáme za občasného polévání, aby se vytvořila křupavá kůrčička.

Pečená husa, posvícenská, nebo svatomartinská, s červeným zelím to je pochoutka jedna radost. Není k tomu potřeba nic než maso a koření a trpělivost. Tajemství šťavnaté husy totiž spočívá v pomalém pe...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 150 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Pečená husa


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Pečená husa

Ingredience receptu Pečená husa

1 husa (asi 3 kg)
sůl
kmín
voda
sádlo, nejlépe husí

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Drůbeží
Hledat podobné recepty jako Pečená husa

Podobné recepty jako Pečená husa


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů