Recept Peruánské ceviche

Detail receptu na jídlo Peruánské ceviche. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Peruánské ceviche

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybímu masu strukturu, vlastně ho "uvaří", aniž by ztratilo chuť syrového masa.

Čerstvou, dobře vykostěnou rybu nakrájíme na malé kostky. Rozmístíme je do nekovové mísy tak, aby se napřekrývaly. Rybu posypeme nasekaným koriandrem, na kousky nakrájeným řapíkatým celerem, přidáme jemně nasekané chilli papričky, nakrájenou cibuli, citronovou kůru a šťávu a vše zalijeme čerstvě vymačkanou šťávou z limetek.

Ryba by měla být v nálevu ponořená a za občasného jemného promíchání ji marinujeme 20 minut v chladu.

Hotovou rybu můžeme podávat s avokádem, nebo se zeleninovými saláty, ale také s vařeným bramborem.

Peruánské ceviche je typický předkrm připravený z marinovaných kousků syrových ryb. Používáme vždy jen čerstvé ryby, hodí se třeba mořský vlk, platýs nebo pangas. Směs s citrusovými štávami změní rybí...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Peruánské ceviche


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Peruánské ceviche

Ingredience receptu Peruánské ceviche

800 g bělomasé čerstvé vykostěné ryby
1 lžíce nadrobno nakrájených chilli papriček.
2 lžíce nakrájeného koriandru
1 avokádo
0,5 šálku čerstvé limetkové šťávy
0,5 šálku nakrájené červené cibule
1 citron
řapíkatý celer
sůl

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Předkrmy
Hledat podobné recepty jako Peruánské ceviche

Podobné recepty jako Peruánské ceviche


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů