Pikantní kuřecí prsa recept
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je populární ingredience, která dává dozlatova opečenému masu dráždivý vzhled a chuť.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžička paprika
- 1 lžička soli
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžíce cibule najemno nakrájená
- 1 lžička pálivé papriky
- šálek limetkové/citronové kůry
- ¼ šálku jablečného octa
- 6 kusy česneku mletého
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce sušeného oregana
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 1 lžíce sušeného koriandru
- 8 vykostěných kuřecích prs
Způsob přípravy
Kuřecí prsa s příchutí citrónové kůry a restované s výběrem bylinek vám navodí skvělý gastronomický zážitek. Česnek je populární ingredience, která dává dozlatova opečenému masu dráždivý vzhled a chuť. V malé misce smíchejte pálivou papriku, černý pepř, papriku, nadrcený česnek, sůl, cibuli, sušené oregano a limetkovou nebo citronovou kůru. Přimíchejte jablečný ocet pomalu do směsi. Marinujte (potřete) kuřecí prsa. Ideálně zabalte marinovaná prsa do folie nebo igelitového pytlíku (vhodný zavíratelný) a nechte přes noc v chladničce.
Rozehřejte máslo a rostlinný olej v hrnci na střední teplotu. Podusíme marinovaná kuřecí prsa, dokud nebudou hezky do zlatova. Maso posypeme 2 čajovými lžičkami česneku a trochou limetkové/citronové kůry. Vaříme kuřecí prsa po dobu pěti minut tak aby byli rovnoměrně ve šťávě. Připravíme pekáč a namažeme jej rovnoměrně rostlinným olejem. Přeneseme kuřecí prsa a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 30 až 35 minut.