Recept Ragú z hovězích žeber

Detail receptu na jídlo Ragú z hovězích žeber. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Ragú z hovězích žeber

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to.

Sušené houby namočíme do dvou hrnků horké vody. Hovězí žebra omyjeme, osolíme a opepříme. Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo nebo olej a žebra na něm opečeme, asi 3 minuty po každé straně. Pak je odložíme stranou.

Na zbylém tuku nyní zpěníme cibuli, mrkev a celer. Opékáme, dokud zelenina trochu nezměkne, pak přidáme česnek a důkladně promícháme. Zeleninu vyjmeme a do rozpáleného hrnce přidáme sardelovou pastu a rajčatový protlak a za stálého míchání to prudce osmahneme. Pak vrátíme zpět zeleninu a přilijeme červené víno.

Vše přivedeme k varu a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Nyní přidáme naložená rajčata, worcestrovou omáčku, hořčici a namočené houby i s vodou. Nakonec přidáme nasekaný rozmarýn, oregano, tymián a bobkové listy. Do toho všeho vložíme opečená žebra a zalijeme vodou nebo kuřecím vývarem. Žebra musí být potopená.

Pokrm přivedeme do varu a zakryté dusíme 2 až 3 hodiny, až maso odpadne od kostí. Pak maso a kosti vyjmeme a odstraníme bobkové listy. Zeleninu v hrnci částečně rozmixujeme ponorným mixérem, maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Pokrm necháme vychladnout a pak z povrchu ragú odstraníme přebytečný tuk.

Hotové ragú necháme do druhého dne v chladnu. Můžeme podávat s polentou. Před podáváním ještě můžeme přidat směs zvanou gremolata, ale není to nutné.

Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby namočíme do dvou hrnků horké vody. Hovězí žebra omyjeme, osolíme a opepříme. Ve ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 180 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Ragú z hovězích žeber


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Ragú z hovězích žeber

Ingredience receptu Ragú z hovězích žeber

1,5 kg hovězích žeber
200 g sušených hub
1 lžíce oleje nebo sádla
2 menší celery nakrájené na kostičky
2 mrkve nakrájené na kostičky
1 nadrobno nakrájená cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
2 menší celery nakrájené na kostičky
1 lžíce sardelové pasty
2 stroužky česneku nadrobno nasekané
400 ml červeného vína
1 lžíce dijonské hořčice
1 konzerva naložených pečených rajčat
worcestrová omáčka
1 lžička oregana
1 lžička tymiánu
2 bobkové listy
1 velká snítka rozmarýnu
voda nebo kuřecí vývar
sůl - podle chuti
mletý černý pepř - podle chuti
Gremolata (směs zelené hladkolisté petržele, utřeného česneku a citronové šťávy)-nemusí být

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Ragú z hovězích žeber

Podobné recepty jako Ragú z hovězích žeber


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů