Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k pivu i vínu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g hroznového vína
  • 125 g másla
  • olej
  • 250 g sýra eidam
  • 100 g šunky
  • 500 g tvarohu nebo sýr Cottage
  • 200 g sýru niva
  • pistácie
  • sůl
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • mletý bílý pepř


Způsob přípravy

Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem nejčastěji připravujeme na svačinu, nebo lehkou večeři. Hodí se ale i jako předkrm, nebo pohoštění pro hosty k pivu i vínu. Najemno nastrouháme nivu, smícháme s nadrobno nasekanými pistáciemi a zelenou petrželkou. Přidáme změklé máslo, tvaroh nebo Cottage, osolíme a opepříme bílým pepřem. Důkladně v míse všechno promícháme a dáme na nějakou dobu do ledničky. Bagetu rozkrojíme, nebo si připravíme plátky toustového chleba.

Jako první vrstvu pokládáme plátek eidamu, pak plátek šunky. Na něj natřeme pomazánku z plísňového sýra. Na pomazánku dáme pár kuliček hroznového vína a zase překryjeme pomazánkou. Poslední vrsty jsou zase eidam a šunka. Sendvič přiklopíme, můžeme ho ještě ozdobit dle vlastní fantazie a chuti a můžeme podávat, nebo ho uchováme v ledničce.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu sendvič plísňovým sýrem hroznovým vínem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sendvič s plísňovým sýrem a hroznovým vínem

Kde najít informace



×