Smažené kapří řízky recept
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 porce kapra
- 2 vejce
- 10 lžic hladké mouky
- 10 lžic jemné strouhanky
- olej na smažení
- 1 citron
- sůl
Způsob přípravy
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů. Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej.
Jednotlivé rybí porce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme je pak v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na talíři kapří řízky ozdobíme plátkem citronu.