Sušená rajčata recept
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce.
Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata a necháváme sušit, tak jak je uvedeno v návodu sušičky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Podle potřeby tvrdší rajčata
- olivový olej
- podle chuti bylinky( bazalka, tymián, chilli papričky, česnek, aj.)
Způsob přípravy
Tento recept je především pro lidi, kteří vlastní sušičku ovoce. Nakrájená rajčata na plátky naklademe na sušící plata a necháváme sušit, tak jak je uvedeno v návodu sušičky. Sušené je pak nandáme do sklenic do 2/3 a zalejeme až povrch olivovým olejem. Pořádně to uzavřeme a dáváme stranou odležet. Rajčata začnou vsakovat olej až po několika dnech. Nechte stát nejlépe měsíc a více.
Chuť rajčat můžeme vylepšit přidáním bylinek a koření, podle vlastní chuti. V tomto případě prokládejte rajčata bylinkami jako jsou bazalka, tymián, rozmarýnu, chilli papričky nebo naplátkovaný česnek. Opět doplněný olivovým olejem. Takto můžeme vyrobit několik druhů sušených rajčat. Pužíváme je s těstovinami v salátech a nejlépe s masovými jídly.