Suroviny
- cibule 1 ks
- jablečný ocet (nebé bílý vinný ocet) 1/2 hrnku
- voda (horká) 1 hrnek
- cukr 1 lžíce
- mořská sůl 1 a 1/2 lžičky
Postup přípravy
- V misce smíchejte ocet, horkou vodu, cukr a sůl. Šlehejte dohromady, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.
- Cibuli oloupejte, rozkrojte na půlky a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli dejte do šroubovací sklenice a přelijte ji octovým nálevem.
- Pokud spěcháte, nechte sklenici alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě uležet. Lepší je ovšem delší macerace – sklenici uzavřete víčkem a nechte ji alespoň jeden den uležet v lednici, kde vydrží několik týdnů.
PRIMA TIP: Nálev můžete i krátce provařit s kořením (bobkový list, chilli vločky, hořčičné semínko...) a poté ho přes sítko přelít na cibuli ve sklenici.