Suroviny
- mleté jehněčí plecko 750 g
- Šalotka 2 ks
- Koriandr
- římský kmín
- mletý kmín
- Chilli paprička
- Sůl
- Pepř
Na omáčku
- bílý jogurt
- čerstvá citronová šťáva
- Česnek 1 stroužek
- Koriandr
- Máta
- Sůl
V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:
Odkaz
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Postup přípravy
- Na grilu nechte orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo.
- Mezitím k mletému masu přidejte sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.
- Římský kmín a chilli papričky přendejte do hmoždíře a rozmělněte, pak přisypte k masu.
- Směs promíchejte a naneste na kovové jehly. Špízy vložte na rozpálený gril a opékejte ze všech stran zhruba 10 minut.
- Teď si připravte jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmíchejte citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.
- Hotový kebab nandejte na talíř a podávejte spolu s omáčkou.