Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou

Roláda z jarního kuřátka s estragonovou omáčkou

Moje hodnocení
2x

Z tohoto receptu přímo sálá jaro - jarní kuřátko s nádivkou, estragonovou omáčkou a skvělým salátem. Co víc si přát?

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdřív připravte nádivku: slaninu a cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na pánvi. V míse smíchejte nakrájenou housku, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a pak přidejte orestovanou slaninu s cibulí.
  2. Vypečenou šťávu z pánve zalijte trochou vody, nechte svařit a přidejte ke směsi. Polijte smetanou a vmíchejte kopřivy a vyšlehaný sníh z bílků. Všechno spojte.
  3. Vykostěné kuře rozprostřete na prkýnko, osolte a opepřete, naplňte nádivkou, zabalte a přichyťte provázkem. Ještě jednou osolte.
  4. Pokud vám trochu nádivky zbyde, dejte ji péct stranou do vymaštěné zapékací mísy. Pekáček vymažte máslem, vložte roládu, navrch přidejte ještě trochu másla a snítky tymiánu.
  5. Nechte péct asi půl hodiny v troubě předehřáté na 180 stupňů.
  6. Mezitím připravte salát: cherry rajčata nakrájejte, osolte, přidejte nakrájenou petrželku a olivový olej.
  7. Roládu vyndejte z trouby a vypečenou šťávu nechte svařit v hrnci. Trochu tuku odlijte, zbytek polijte vývarem a kapkou smetany a přisypte nakrájený estragon. Roládu nakrájejte na plátky, položte na talíř, polijte šťávou a podávejte s rajčatovým salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich

Přečtěte si také

Recepty