Zeleninové balti
Zeleninové balti
Zdroj: profimedia.cz
Zeleninové balti
Zdroj:
profimedia.cz
Balti je indické jídlo, pojmenované po kovových miskách (balti), ve kterých se nejen vaří podobně jako ve woku, ale rovnou se v nich i servíruje.
Suroviny
-
Slunečnicový olej
1 lžíce
-
Cibule
1 ks
-
balti kari pasta
3 lžíce
-
pastiňák
2 ks
-
dýně
500 g
-
nasekaná rajčata
1 plechovka
-
zeleninový vývar
500 ml
-
Květák
8 růžiček
-
mladé fazolové lusky
60 g
Postup přípravy
- V balti nebo woku rozehřejte olej, přidejte cibuli a pár minut ji opékejte. Přidejte kari pastu a 1 minutu restujte.
- Přidejte nakrájený pastinák, dýni, rajčata a vývar a na mírném ohni 10 minut vařte.
- Přidejte květák a vařte dalších 5 minut, dokud všechna zelenina nebude měkká. Podávejte s rýží nebo chlebovými plackami.
- Prima tip: Nemáte-li pastinák a dýni, můžete použít batát a mrkev.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Martina Čerňanská