Šalotku, olivy, pórek a mrkev nakrájíme nadrobno. Z citronu vymačkáme šťávu.
Nejprve připravíme omáčku: Šalotky opékáme na mírném ohni 4 minuty na pánvi na rozpuštěném másle, přidáme kapary a olivy a směs 3 minuty podusíme.
Vmícháme ocet aceto balsamico a rybí vývar, omáčku přivedeme k varu a svaříme na polovinu. Potom do omáčky vmícháme smetanu a opět svaříme na polovinu objemu. Omáčku osolíme a opepříme, vmícháme do ní citronovou šťávu, odstavíme ji a udržujeme v teple.
Macaroni (krátké trubičky) uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem doměkka, zároveň však tak, aby byly ještě pevné.
Medailonky z mořského okouna grilujeme 3-4 minuty po každé straně. Musejí být dobře propečené, ale zároveň příjemně šťavnaté.
Těstoviny důkladně scedíme a rozdělíme na talíře. Navrch upravíme rybí medailonky a přelijeme olivovou omáčkou. Pokrm ozdobíme plátky citronu, pórkem a mrkví a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART