Králíka bez vnitřností a hlavy naporcujeme, osolíme, opepříme, naskládáme do pekáče a posypeme cibulí nakrájenou na kroužky.
Do misky nalijeme olej, přidáme hořčici, mletou nepálivou papriku, krátce rozmícháme. Potom přilijeme vodu a rozšleháme. Takto vzniklou marinádou zalejeme králíka, přikryjeme víkem pekáče a necháme v chladu (ledničce) do druhého dne marinovat.
Potom přikrytého naloženého králíka vložíme do studené trouby nastavené na 210 °C a pečeme 2 hodiny. Při pečení občas podlijeme výpekem. Asi 30 minut před koncem pečení porce obrátíme. Do výpeku případně přilijeme vodu. Cibule by měla zůstat neopečená a šťáva přiměřeně hustá.
Nakládaného pečeného králíka podáváme s vařenými brambory nebo dušenou rýží. Energetická hodnota je 626 kJ/100g, nebo 1880 kJ/porci.