- | sůl | |
2 ks | vejce | |
240 g | tuk | |
80 g | cibule | |
2 lžíce | mouka | |
80 g | mrkev | |
100 g | rýže | |
- | mletý pepř | |
- | masový vývar | |
600 g | mleté maso |
Propláchneme rýži, vysypeme ji ze sáčků a zalijeme stejným množstvím masového vývaru. Vaříme tak dlouho dokud se vývar do rýže nevsákne.
Maso (mleté jehněčí, nebo telecí) nakrájíme na malé kousky a společně s cibulí semeleme tak, aby se směs spojila. Směs pak osolíme a opepříme. Uvaříme mrkev a nasekáme ji na kousky. Pak přidáme ji k masu společně s rýží uvařenou ve vývaru. Vše řádně promícháme. Měla by nám vzniknout tuhá hmota.
Z těsta pak tvoříme kuličky, které vždy zploštíme, pomoučíme, omočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance. Takto připravené karbanátky smažíme na rozpáleném tuku.
Podáváme s bramborami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena