1.5 kg | brambory | |
1 ks | citron | |
2 lžíce | dobromysl | |
2 lžíce | čerstvý tymián | |
3 lžíce | extra panenský olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř |
Oškrábané brambory podélně nakrájíme na osminky a vyložíme na plech. Brambory osolíme a okořeníme dobromyslí s tymiánem, pokapeme olivovým olejem a zalijeme citronovou šťávou. Pořádně brambory promícháme a dáme péct. Brambory pečeme v rozpálené troubě asi jednu hodinu. Chutné řecké brambory podáváme jako přílohu k různým masům, například se hodí podávat je s řeckým pokrmem sofrito. Přičemž sofrito můžeme dát zakryté péct do trouby, po 40 minutách přidáme řecké brambory a posledních 15 minut pečeme společně odkryté. Foto: Thinkstock.com
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Odlehčete jídelníček pravým řeckým salátem: Bude chutnat jako na dovolené!
Možná jste si pravý řecký salát (choriatiki) oblíbili na některé z dovolených, ale je velmi snadné si ho připravit i doma. Příprava zabere asi 20 minut a výsledek nikdy nezklame. Základem je čerstvá zelenina, sýr feta, olivy, kvalitní olivový olej a oregano.
Autor:veraricna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena