4 stroužky | česnek | |
2 ks | cibule | |
2 lžíce | rajčatový protlak | |
1-2 lístky | bobkový list | |
200 g | bílé fazole | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
1 ks | ostravská klobása | |
800 g | předvařené dršťky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kajenský pepř | ||
mleté nové koření | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
vývar z fazolí |
Bílé fazole uvaříme podle návodu na obalu. Vývar nevyléváme. Dršťky vypereme, popřípadě překrájíme na jemné kousky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na oleji orestujeme cibulku s česnekem. Poté přidáme papriku a rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. K tomu základu vmícháme dršťky, vše promícháme a podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Dršťky zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Asi 10 minut před dokončením vmícháme nakrájenou klobásu. Nakonec přidáme měkké fazole, vše prohřejeme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Dušené dršťky s klobásou a fazolí podáváme jako hlavní chod. Servírujeme s bagetou nebo chlebem. Pokrm nejlépe chutná druhý den.
Recept na dršťkovou polévku z bedly vysoké krok za krokem
V těchto dnech můžeme v lesích najít velmi chutnou houbu - bedlu vysokou. Vyzkoušejte recept na dršťkovou polévku podle snadného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena