2 lžíce | cukr | |
200 g | slanina | |
0.2 l | smetana | |
200 g | listové těsto | |
200 g | kořenová zelenina | |
100 g | vepřová bránice | |
480 g | jelení hřbet | |
0.2 l | portské ruby víno | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
tymián | ||
rozmarýn | ||
divoké koření | ||
pomerančová kůra | ||
čerstvé bylinky | ||
třtinový cukr | ||
směs | ||
100 g | máslo | |
1 špetka | tymián | |
200 g | šalotka | |
1 lžíce | olivový olej | |
2 lžíce | třtinový cukr | |
1 dl | červený vinný ocet | |
příloha | ||
1 lžíce | máslo | |
0.2 l | smetana | |
0.5 kg | kaštany |
Očištěný jelení hřbet (4 x 120 g) osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi opečeme. Z jeleního ořezu, pomerančové kůry, smetany a bylinek umixujeme jemnou fáš a tou potřeme porce jelena ze všech stran. Jelení hřbet zavineme do připravené vepřové bránice a spařeného listu kapusty. Vše zabalíme do rozváleného listového těsta a potřeme žloutkem. Jelení hřbet pečeme asi 12 minut v troubě rozpálené na 220 °C a poté necháme odpočinout. Opečeme kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření s tymiánem a přidáme rajský protlak. Osmahneme, zalijeme portským vínem, silnou jelení šťávou a redukujeme na polovinu. Kaštany upečeme naříznuté křížem a vyloupeme, poté osmahneme na másle, zalijeme trochou vody, přidáme cukr a sůl a povaříme doměkka. Rozmixujeme s trochou syrového másla na jemné pyré. Očištěné cibulky lehce opečeme na oleji, přidáme tymián, cukr a ocet. Zredukujeme a na závěr přidáme čerstvé máslo a glazírujeme medem. Porce masa servírujeme na nahřátých talířích s kaštanovým pyré, podlité silnou zvěřinovou omáčkou, glazírovanými šalotkami a snítkou rozmarýnu. Jelení hřbet Wellington s kaštanovým pyré a medovou šalotkou podáváme jako sváteční hlavní chod.
Tajný recept myslivců: Perníkový zvěřinový guláš na víně a rozmarýnu
Připravit zvěřinový guláš není nic složitého, pokud máte ten správný recept. Špetka rozmarýnu a kapka vína jsou zárukou úspěchu.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena