Snadný a rychlý recept na přípravu netradičních slaných lívanců s květákem. Pokrm podáváme jako hlavní chod. Jsou dobré i jako příloha ke grilovaným masům.
2 ks | vejce |
250 ml | mléko |
2 špetky | kypřicí prášek do pečiva |
200 g | polohrubá mouka |
0.5 ks | květák (menší) |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý kmín | |
mletý černý pepř | |
krém | |
1 lžíce | majonéza light |
1 kelímek | zakysaná smetana |
1 lžička | kečup sladký |
1 lžička | hrubozrnná hořčice |
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Měkký květák zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme na sítu odkapat a vychladnout.
Ze zakysané smetany, majonézy, hořčice a kečupu ušleháme hladký krém, který podle chuti osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet. Z mouky, prášku do pečiva, vajec a mléka ručním šlehačem připravíme hladké těstíčko. Vychladlý květák drobně usekáme a vmícháme do těstíčka. Směs osolíme, opepříme a ochutíme mletým kmínem.
Na rozehřátém oleji tvoříme pomocí malé naběračky lívance, které pečeme z obou stran dozlatova.
Květákové lívance podáváme s ochuceným krémem ze zakysané smetany a čerstvou zeleninou. Jako přílohu můžeme podávat vařené brambory. Skvěle chutnají i jako příloha při grilovaní.
Květák nemusí být nudnou surovinou: Vyzkoušejte 8 rychlých receptů
Rychlé a levné recepty z květáku, kterým neodoláte. Dozlatova osmažený, zapékaný v bešamelu, květák marinovaný či v podobě karbanátků. Který recept si oblíbíte vy?
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena