Maso nejprve opláchneme, osušíme a na velmi tenko rozklepeme, abychom si vytvořili větší plát. Použijeme 1 velké krůtí prso nebo 2 kusy, které k sobě spojíme. Osolíme, opepříme a potřeme kečupem.
Připravíme si náplň. Uzeninu si libovolně nakombinujeme, sýr nastrouháme nahrubo a menší pórek nakrájíme nadrobno.
Na plát masa těsně vedle sebe (a později na sebe) klademe debrecínku, slaninu i moravské uzené. Do středu nasypeme pórek a nakonec sýr. Krůtí roládku smotáme a zpevníme nití, aby držela pohromadě. I zvenčí můžeme trochu posolit.
Na pánvi rozehřejeme trochu oleje s plátkem másla a roládu zprudka opečeme ze všech stran. Potom podlijeme vodou nebo slabým vývarem a pod pokličkou dusíme za občasného obracení asi 40 minut, dokud není maso měkké a šťáva vypečená.
Z krůtí roládky odstraníme nit a mírně vychladlou nakrájíme na plátky. Podáváme teplou s bramborovou kaší, ale roládka s uzeninou je dobrá i studená jako chuťovka.