Vyzkoušejte snadný recept na přípravu pečených kotlet z kance na pivu. Hlavní chod podáváme s knedlíkem a dušeným kyselým zelím.
4 stroužky | česnek |
3 ks | cibule |
4 lžíce | sádlo |
250 ml | světlé pivo |
6 ks | kančí kotleta |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar | |
hladká mouka |
Vyšší kotlety z divočáka očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Maso, cibuli a česnek vložíme do pekáče, promícháme, vše ochutíme drceným kmínem, přidáme sádlo a podlijeme pivem. Pekáč zakryjeme a kotlety pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení maso podle potřeby podléváme vývarem a ke konci maso odkryjeme a dopečeme dozlatova. Měkké kotlety z divočáka vyjmeme z pekáče a uchováme na teple. Vypečenou šťávu necháme vysmahnout, pak vše zaprášíme moukou, krátce orestujeme, podlijeme malým množstvím vývaru a povaříme. Nakonec šťávu propasírujeme přes síto a dochutíme. Pečené kotlety z divočáka na pivu podáváme s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím nebo mango-zelím.
Recept na pečené vepřové maso se zelím krok za krokem
Máte rádi vepřové? A se zelím? Pak právě tento recept přijde vhod. Pečené vepřové na zelí a slanině nemá chybu!
Jak na to: Grilování mletého masa a zvěřiny
Míchané maso nebo mleté směsi jsou velmi oblíbené pro grilování. U nás možná méně využívané, ale v zahraničí se s nimi setkáváte hodně často. Vyzkoušejte tedy i vy, pokud jste tak ještě neučinili.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena